Nyheder

Cube Infrastructure Managers har indgået en aftale om at købe Urbaser Nordic – den førende kommunale affaldsindsamlingsplatform i Norden

By 29. august 2023

Pressemeddelelse

  • Cube har indgået aftale om at købe Urbaser Nordic fra den spanske affaldshåndteringsgruppe Urbaser.
  • Cube vil indgå i partnerskab med Urbaser Nordic ledelsesteams for at understøtte koncernens fortsatte vækst og fortsætte med at elektrificere flåden af køretøjer.
  • Transaktionen markerer Cube Infrastructure Fund III’s 12. investering siden 2021 og dens anden investering i kommunal affaldsindsamling.

Luxembourg, august [28/29], 2023 – Cube Infrastructure Managers (“Cube”) er en førende europæisk infrastrukturinvestor som overtager Urbaser Nordic, der er en vigtig udbyder af infrastrukturtjenester, som leverer kommunale affaldsindsamlingstjenester i alle de nordiske lande, hvilket vil fortsætte via fonden Cube Infrastructure Fund III. Gennemførelsen af transaktionen er fortsat betinget af en godkendelse fra konkurrencestyrelsen samt andre betingelser.

Urbaser Nordic er den førende nordiske kommunale affaldsindsamlingsplatform med aktiviteter på tværs af Danmark, Norge, Sverige og Finland. Virksomheden betjener ca. 100 kommuner og mere end 5 millioner indbyggere med sine ca. 1.800 medarbejdere og en flåde på ca. 1.100 lastbiler, hvoraf ca. 45 % er drevet af grønne drivmidler[1].

Urbaser Nordics omsætning er understøttet af en diversificeret portefølje på mere end 175 mellem- til langsigtede kontrakter med kommuner og virksomheder. Kontrakterne er velregulerede og beskyttet mod inflation, hvilket giver stærk modstandskraft gennem økonomiske cyklusser og kriser, som bevist under Covid-19 og 2022 energikrisen.

Under Urbasers ejerskab har ledelsesteamet vækstet virksomheden betydeligt og forbedret lønsomheden ved at rationalisere sin portefølje af kontrakter og opnået en høj driftseffektivitet på tværs af landene. Nordens erfarne ledelsesteam har været afgørende for virksomhedens succes. Derudover er aktiviteterne for nyligt blevet udvidet med affaldsbehandling i Danmark.

Cube planlægger at støtte ledelsen med både kapital- og sektorekspertise for at accelerere virksomhedens fremtidige vækst i de nordiske lande inden for dets kernesegment – affaldsindsamling. Derudover vil Cube støtte med viden inden for industriel og kommerciel ekspertise i den danske affaldsbehandlingssektor. De nordiske markeder nyder godt af de positive udviklinger, der driver vækst inden for affaldsindsamling, affaldssortering og miljøvenlig drift.

Efter dets succesfulde investeringer i miljøservicesektoren markerer dette opkøb Cubes anden investering i segmentet for kommunal affaldsindsamling. De to miljøserviceplatforme, der ejes af Cube i Norden og Frankrig, vil fortsætte med at fungere uafhængigt, mens Cube vil lette udvekslingen af bedste praksis inden for sin portefølje af virksomheder i Europa.

Stefan Weis, Partner for Cube Infrastructure Managers, siger: “Vores investering i Urbaser Nordic illustrerer Cubes strategi om at bygge videre på vores eksisterende sektorviden for at identificere nye investeringsmuligheder med stærke infrastrukturegenskaber i attraktive geografier. Efter den succesrige transformation af Urbaser Nordic i løbet af de sidste par år under Urbasers ejerskab, er vi glade for at samarbejde med koncernens ledelse, og vi ser frem til at støtte koncernen i at tage fat på de muligheder, som de dynamiske nordiske markeder tilbyder.”

Fernando Sogo Soto, administrerende direktør for Urbaser Nordic, fremhævede på vegne af ledelsesteamet: “Partnerskabet med Cube vil give Urbaser Nordic mulighed for at fortsætte vores stærke vækst ved at yde fremragende service til vores lokalsamfund og kunder. Ledelsesteamet ser frem til at arbejde sammen med Cube i de kommende år for at fortsætte med at skubbe grænserne i hele affaldets værdikæde og tage en ledende rolle i miljøomstillingen i vores lande.”

Stefan Olin, CEO for Urbaser Danmark, tilføjer afslutningsvis: ”Jeg vil gerne takke Urbaser for støtten i Danmark gennem årene, og jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte rejsen med Cube, hvor vi vil fortsætte med at være kommunernes- samt de private virksomheders foretrukne samarbejdspartner inden for grøn affaldshåndtering.”

Cube er blevet assisteret af Nomura som finansiel rådgiver. DLA Piper fungerede som juridisk rådgiver, og PwC som finans- og skatterådgiver.

Om Cube Infrastructure Managers:

Cube Infrastructure Managers blev grundlagt i 2007 og er et uafhængigt administrationsselskab, der fokuserer på investeringer i det europæiske infrastrukturområde, der imødekommer de væsentlige infrastrukturbehov hos lokale offentlige myndigheder og befolkninger, og som er fuldt i overensstemmelse med dets ESG-forpligtelser. Cube Infrastructure Managers har rejst i alt 4,1 milliarder euro og administrerer fire fonde. Cube Infrastructure Fund, Cube Infrastructure Fund II og Cube Infrastructure Fund III fokuserer på investeringer i reguleret, brownfield-infrastruktur og retter sig primært mod tre strategiske markeder, Transport & Environment, Energy Transition og Communication Infrastructure, med en “Buy & Grow”-strategi. Connecting Europe Broadband Fund er en fond dedikeret til greenfield-investeringer i bredbåndsinfrastrukturprojekter. Siden oprettelsen har Cube med succes foretaget mere end 30 investeringer i hele Europa og vil fortsætte med at investere i rentable og ansvarlige investeringsmuligheder med et stærkt vækstpotentiale.

https://www.cubeinfrastructure.com/

Mediekontakt:

Cube Infrastructure Managers

Caroline Kragerud, leder af Investor Relations

+352 248 734 6874

[1] el, biogas og HVO (hydrogenbehandlet vegetabilsk olie)