Vores historie

I januar 2019 blev vi – under navnet RenoNorden A/S – opkøbt af Urbaser Nordic AS, som primært ejes af spanske Urbaser. I forbindelse med opkøbet er vi blevet sammenlagt med det danske selskab NordRen og har skiftet navn til Urbaser A/S.

Vores historie startede helt tilbage i 1898 under navnet Kjøbenhavns Grundejeres Renholdningsselskab, forkortet KGR. Her var opgaven at tømme og vaske latrinspande; det der i fagsproget hedder natrenovation. R98 skiftede senere navn til Renholdningsselskabet af 1898. I 1964 startede Renoflex op som en afdeling af R98, og i 1994 blev Renoflex A/S dannet som et selvstændigt aktieselskab. I august 2008 stod Renoflex A/S for indsamling af kommunalt affald for lidt over 10% af den danske befolkning.

I forbindelse med afviklingen af R98 blev afdelingen for husholdningsaffald opkøbt af det norskejede RenoNorden i 2010, og vi kørte videre i Danmark under navnet RenoNorden A/S. Blot et år senere opstod der mulighed for køb af et nyt selskab og aktiviteterne blev udvidet til Jylland. Fra at være en lille spiller på markedet for Husholdningsaffald, med en omsætning på 30 mio. kr. pr. år, udviklede forretningen sig til i 2018 at omsætte for ca. 500 mio. kr. pr. år.

I dag er Urbaser A/S en landsdækkende leverandør af affaldshåndtering i Danmark med en markedsandel på ca. 30 %.